Bortrövad flicka återfunnen

Pappan till den flicka i 10-årsåldern som fördes bort från en skolgård utanför Vetlanda greps av polisen vid lunchtid på torsdagen och på kvällen kom flickan till rätta. Det var en bekant till pappan som kom in till polisen med henne vid sjutiden på kvällen. Hon blev omhändertagen av sociala myndigheter, säger Marit Jönemark, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.

Det var enligt vittnen strax efter klockan åtta i onsdags morse som flickan mot sin vilja slets in i en bil av två män. Misstankarna riktades tidigt mot pappan. Telefonförhandlingar med mannen pågick under onsdagen och torsdagsmorgonen, innan mannen självmant gick till polisen. Pappan är nu anhållen och misstänkt för egenmäktighet med barn.

Pappan vägrade säga var flickan var. Pappans bekant har sagt att han kom till polisen med flickan sedan han hört mediernas rapportering. Den mannen är enligt polisen tills vidare inte misstänkt för brott.

En vårdnadstvist ligger bakom bortförandet. Vårdnadstvisten mellan föräldrarna pågår ännu. Något slutgiltig beslut om det är mamman eller pappan som ska ha vårdnaden om flickan har inte fattats.