Gnesta riskerar stå utan tågstopp

Gnesta riskerar att hamna i en situation när inga regionaltåg stannar på viktiga pendlartider efter sommaren då den nya regionaltågstationen ska vara färdig, det varnar kommunens politiska ledning.

Kommunstyrelsens ordförande i Gnesta, Henric Sörblad har därför tillsammans med ett antal andra sörmländska kommunalråd skrivit ett brev till SJ och Banverket för att försöka påverka tidtabellplaneringen inför hösten.

Henric Sörblad vill att Gnesta när den nya regionaltågstationen står färdig i augusti ska ha tio avgångar söderut och tio norrut, precis som de andra sörmländska orterna längs västra stambanan som ingår i projektet Sörmlandspilen.

Men så som SJ nu planerat tidtabellen ser det ut som att Gnesta inte får några avgångar under de tider som folk, och då speciellt pendlare reser som mest.

Henric Sörblad menar att förutsättningen för Sörmlandspilen är att den stannar på alla orter och att om den inte kommer att stanna även i Gnesta på viktiga tider kan det påverka hela regionens utveckling.

Malin Marcko
malin.marcko@sr.se