Rullstolsburen får ingen hjälp

Efter en operation har numera rullstolsburna Gerd Ohlsson från Julita fått vänta i sju månader på att få duscha och toalettbesöken får hon göra i sin hall. Orsaken, Katrineholms kommun dröjer med handikappanpassningen av hennes hus.

Det var efter en operation i juli förra året som Gerd Ohlsson från Julita blev rullstolsburen. Gerda lider dessutom av reumatism vilket gör att hon inte kan använda sig av de toaletter som finns i huset eftersom de är för små.

Gerda begärde hjälp redan när hon kom hem från sjukhuset. Trots det har det nu gått sju månader utan att hon fått någon hjälp så att hon kan duscha och gå på toaletten i sitt eget hus. Gerda tvingas till exempel att använda en lös toalettstol som står uppställd i hallen när hon behöver gå på toaletten. Något hon tycker är jobbigt eftersom risken finns att det kommer oanmält besök.  

Katrineholms kommun menar att hon kan åka in till något boende i kommunen och duscha där. Men Gerda vill gärna kunna sköta sin hygien i hemmet. I dag tvingas hon tvätta sig med tvättlappar.  

Politikerna i vård- och omsorgsnämnden beslutade på att fortsätta att erbjuda färdtjänst för att Gerd ska kunna duscha på äldreboenden i närheten.

På nästa utskottssammanträde vecka åtta ska nämnden fatta beslut vilket företag som kommunen ska välja för ut för handikappanpassning av Gerds bostad.