Borgs dyra mellanlandningar på Skavsta

Finansminister Anders Borg har låtit regeringsplanet mellanlanda på Skavsta för att plocka upp och släppa av ministern nära hemmet i Katrineholm. Planet har sin bas på Bromma i Stockholm och mellanlandningarna har kostat skattebetalarna 80 000 kronor extra skriver flera tidningar idag.

Finansminister Anders Borg som bor i Katrineholm tycker det är för långt att åka bil till Bromma flygplats i Stockholm för att ta flyget därifrån. Därför har han vid åtta tillfällen låtit regeringsplanet, som har sin bas på Bromma flygplats, mellanlanda på Skavsta utanför Nyköping, för att plocka upp eller lämna av Borg där. Det skriver flera tidningar idag. Vid ett tillfälle ska planets besättning ha fått övernatta på hotell i Nyköping i väntan på Borg. Mellanlandningarna har kostat skattebetalarna 80 000 kronor extra skriver flera tidningar idag. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".