Polisen bekämpar villainbrott

Polisen satsning när det gäller lösa inbrottsstölder i Eskilstuna har, enligt polisen själva, gett ett bra resultat. Sedan slutet av 2006 har antalet inbrott i bland annat bostäder ökat men sedan polisen i mitten av Januari startade en speciell grupp inom polisen för att arbeta med inbrotten har de minskat.

Det handlar om inbrott i bostäder men även i skolor och på kontor runt om i Eskilstuna. Totalt har polisen hitintills gripit sex personer med kopplingar till inbrotten.

Det är ett samarbete mellan olika avdelningar inom polisen, som till exempel kriminalunderättelsetjänsten och närpolisen, som ligger bakom gripandena.

Polisen har också genomfört ett antal husransakningar i länet och där har man hittat mängder av stöldgods. Å ett digert arbete väntar nu polisen när det gäller att para ihop de saker man hittat med rätt inbrott för att de som blivit bestulna ska få tillbaka sina saker.

Polisen har bland annat använt sig av DNA för att knyta olika misstänkta till inbrottsplatser och man tror även att fler gripanden är att vänta då arbete kommer att fortsätta.

Magnus Johansson
magnus.k.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".