Posten ersätter drabbade partier

Posten har nu gått med på att ersätta patierna för felaktiga eller bortslarvade valutskick. I Sörmland är Krisdemokraternas värst drabbade och i det fallet har parterna nu enats om en uppgörelse. Helene Reindorf är gruppledare för Kristdemokraterna i Strängnäs:
- Vi är nöjda med det här, ingen har ju gjort detta medvetet och då tycker jag att vi inte ska ha mer än de faktiska utgifterna, säger Helene Reindorf. I Sörmland drabbades också socialdemokraterna av försvunna eller felutdelade valsedlar och där för partiet centralt förhandlingar med Posten om kompensation. Posten uppskattar att runt 30 000 valförsändelser runt om i landet antingen inte nått fram eller kommit på avvägar. Bland de som drabbats hårdast är Kristdemokraterna i Sörmland. Drygt 1900 av partiets utskick i Strängnäs, Mariefred och Åker kom aldrig fram till hushållen. Som kompensation betalar nu Posten en partiannons och ersätter dessutom kostnader för transporter och portot för extra medlemsutskick. Allt till ett värde av 1 500 kronor. På andra håll har kompensationen bestått i att trycka nya valsedlar. Men hur mycket schabblet i årets valrörelse kostat Posten totalt är oklart. Ulla-Maj Karlsson är lokal informationschef: - Det här arbetet pågår ju nu. Och det vi sen har kommit överens om med de olika partierna är affärshemligheter, säger Ulla-Maj Karlsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".