Fortsatt minskad arbetslöshet

Arbetslösheten fortsätter att minska i Sörmland och efterfrågan på arbetskraft är fortfarande god, framförallt inom tillverkningsindustrin. Det visar Länsarbetsnämndens senaste rapport för januari.

Flen hade i januari den högsta arbetslösheten i Sörmland med 8,1 procent total arbetslöshet, tätt följt av Katrineholm, 7,8 och Eskilstuna, 7,5). 

700 fler lediga platser anmäldes på arbetsförmedlingarna. Enligt Länsarbetsnämnden är det ett tecken på att det är en fortsatt stark efterfrågan på arbetskraft.

Den totala arbetslösheten, det vill säga antalet öppet arbetslösa och personer i arbetsmarknadsåtgärder, minskade med 1,5 procentenheter, motsvarande lite drygt 2300 personer jämfört med för ett år sedan och även om arbetslösheten är högre i Sörmland, 6,4 procent, motsvarande 10426 personer, jämfört med riksgenomsnittet på 5,5 procent så minskar den mer i länet än i landet i stort.

Fredrik Blomberg
fredrik.blomberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".