Fortsatt minskning av arbetslösheten

Arbetslösheten fortsätter att minska i Sörmland och efterfrågan på arbetskraft är fortfarande god, framförallt inom tillverkningsindustrin. Det visar Länsarbetsnämndens rapport för januari.

Antalet arbetslösa personer i Sörmland var i januari lite mer än 10400 men efterfrågan på arbetskraft är stark och antalet lediga platser ökade på arbetsförmedlingarna med 700 det senaste året. Det skriver Länsarbetsnämnden i sin senaste rapport över arbetsmarknadsläget i Sörmland.

Den totala arbetslösheten, alltså både öppet arbetslösa och personer i arbetsmarknadsåtgärder, är nu 1,5 procentenhet lägre än för ett år sen. Även om arbetslösheten i Sörmland på 6,4 procent fortfarande är högre jämfört med landet i stort 5,5 så minskar den mer här. 

Flen hade i januari den högsta arbetslösheten i Sörmland 8,1 procent total arbetslöshet, tätt följt av Katrineholm (7,8) och Eskilstuna (7,5).Trosa har den lägsta arbetslösheten med 3 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".