Rån mot Svensk Kassaservise i Nyköping

Svensk Kassaservice i centrala Nyköping rånades vid tiotiden på lördagen av två maskerade och pistolbeväpnade män som band de två anställda som var i tjänst. Personalen kunde så småningom komma loss och larma polisen. Enlig vakthavande befäl Hans Rydell blev dom anställda chockade, men ingen är skadad.

Rånarna försvann till fots från platsen, men polisen hade vid    14.00 -tiden på lördagen ännu inga spår efter förövarna. Polisen vet exempelvis inte något om eventuell flyktbil vilket försvårar sökandet.

Polisen inledde en teknisk undersökning av lokalerna vid lunchtid. Dörrknackning har också pågått i området runt lokalen för att om möjligt få fram vittnesuppgifter. Rånarna misstänks ha väntat utanför lokalen och överföll dom personalen när de var på väg in i lokalen.

De två anställda fick inga fysiska skador, men chockades. De får nu stöd av personalhälsovården, berättar Charlotta Malm, informationschef vid Svensk Kassaservice.

Dom båda rånarna fick enligt polisens vakthavande befäl  med sig kontanter i en svart plastsäck, men det är ännu oklart hur mycket pengar det handlar om. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".