SD vill ha folkomröstning om flyktingar

Det främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna i Eskilstuna kommer kräva en lokal folkomröstning om fortsatt flyktingmottagande till Eskilstuna. Det skriver partiet i ett pressmeddelande.

Sverigedemokraternas representant i kommunfullmäktige i Eskilstuna, Adam Marttinen, hävdar att invandringen idag är för stor och att den bidrar till en hög arbetslöshet.

Enligt Sverigedemokraterna så innebär det här en hög kostnad för kommunen, och man kallar de andra partierna ryggradslösa som inte sätter sig mot det här.

Men Kristina Eriksson, socialdemokratiskt kommunalråd i Eskilstuna, är inte positiv till förslaget om en lokal folkomröstning i frågan om hur många flyktingar Eskilstuna ska ta emot.

– Jag tycker att det är en riktigt dålig idé. När man ska göra en folkomröstning måste det finnas väldigt tydliga ja eller nej-motiv. Då är en fråga om flyktingmottagning betydligt mer komplicerad. Det beror ju på hur situationen i världen ser ut och det varierar ju, konstaterar Kristina Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".