Flytt för Mesta skolbarn väcker känslor

Ska barnen på Mesta skola i Eskilstuna få byta skola vid årskurs tre eller inte. Det är en fråga som väcker engagemang hos föräldrarna till barnen som går på skolan. Tjänstemän i kommunen håller på och utreder hur skollokalerna ska användas när antalet elever väntas minska och senare i veckan kommer deras slutgiltiga förslag som sen ska lämnas vidare till politikerna.

Jenny Enavall har en son på Mesta skola, som är ett exempel där förändringar väntar och snart börjar också hennes dotter där. Hon och de andra föräldrarna tycker inte om förslaget, eftersom utredningen kan innebära att barnen flera gånger kommer att få byta skola.  

I Mesta skola idag går det runt 200 elever och skolan har bara kapacitet för 150. Jenny Enavall tror att det här också är en anledning till att man vill flytta elever. Föräldrarna tycker däremot att skolan borde byggas ut istället eftersom just Mesta är en skola där barnen inte kommer att minska de närmaste 10 åren.

Hanna Bromö
hanna.bromo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".