Dahlström trycker på för Förbifarten

Regionförbundet Sörmland och Katrineholms kommun fortsätter sin kamp för att Östra förbifarten ska byggas i Katrineholm nästa år. I en gemensam skrivelse vill de båda parterna träffa infrastrukturminister Åsa Torstensson för att försöka påverka henne. Göran Dahlström som är kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm säger att man hoppas att detta ska kunna påskynda byggstarten.

Vägverket har nyligen blivit klar med ett förslag till arbetsplan för den Östra förbifarten. Den har nu skickats till länsstyrelsen och Vägverkets huvudkontor för ett godkännande.

Vid halvårskiftet finns troligen ett beslut om planen fastställs eller ej. Och då kan finansiering av projektet komma i fråga. Där har Katrineholms kommun erbjudit att förskottera projektet med cirka 40 miljoner kronor för det ska komma igång redan nästa år och inte om ytterligare 2 eller 3 år som regeringen planerar för.

Anders Molin
anders.molin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".