Fortfarande oklart om 65-åring mördades

Den 65-årige man som i onsdags hittades död på ett servicehem i Hälleforsnäs avled av förblödning, visar obduktionen på fredagen. Beskedet ger dock inte svar på frågan om mannen utsatts för ett brott och därför fortsätter polisen sin utredning.

– Vi försöker nu utreda om mannen avlidit genom en olycka. Obduktionen gav inte något klart besked . Det står nu och väger om mannen utsatts för ett brott eller inte, säger åklagare Robert Eriksson till TT.

Han hoppas att den fortsatta rättsmedicinska undersökningen i nästa vecka kan ge ett klart besked om hur mannen avlidit.

En 61-årig man sitter anhållen som skäligen misstänkt för mord och senast på lördag måste åklagaren besluta om han ska begära mannen häktad eller försätta honom på fri fot.

Det var i onsdags som 61-åringen larmade personalen på servicehemmet om att 65-åringen låg död i sin lägenhet på serviceboendet. Han hade tecken på yttre våld.

Eftersom 65-åringen var den som besökt honom senast greps denne misstänkt för mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista