Avbetalningsplan för KSK

KSK Bandy är skyldig Katrineholms kommun över 160 000 kronor. Nu har klubben tvingats göra en avbetalningplan med kommunen för att bli kvitt skulden.

– Det är en lång historia som bygger på en ekonomi som inte varit bra påmånga år, men som är på bättringsvägen. Klubben har varit tvungen att prioritera betalningar, löner och skatter har gått före, säger Lars Härnström, styrelseordförande i KSK.

Totalt handlar det om 166 290 kronor som KSK Bandy dragit på sig till kommunen. Det handlar främst om hyra av Backavallen och lokalkostnader, en del så långt tillbaka som början av 2005.

Nu ska klubben amortera 15 000 kronor i månaden tills dess att skulden är betalad. Annars kan kommunen ta till rättsliga åtgärder för indrivning via kronofogden.

KSK Bandy spelar för närvarande i division ett. Där finns inga krav på klubbens ekonomi från bandyförbundets sida. Men om KSK avancerar upp till elitserien, gäller elitlicens, och där ingår bland annat att hålla en stabil ekonomi och upprätta handlingsplan vid negativt kapital. Men Lars Härnström menar att klubben skulle klara en eventuell elitlicens. 

– Vi har bokslut 30 april och vi jobbar hårt med att lösa det här.

Anders Molin
anders.molin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista