Gjuteri anmält till arbetsmiljöverket

Gjuteriföretaget EBÖ i Eskilstuna har anmälts till åklagare av Arbetsmiljöverket. Anledningen är att företag inte har gjort de förändringar som verket krävt efter flera olyckor vid en bandsåg.

Enligt arbetsmiljöverket så saknades bland annat instruktioner om hur maskinen skulle användas. Vid ett av tillfällena sågade en anställd av sig ett finger.

VD Folke Sandkvist säger att de har gjort förändringar i arbetet på företaget för att försöka förhindra arbetsplatsolyckor.

Folke Sandkvist säger att de i år har börjat med speciella arbetslag där det alltid ska finnas personal som har specialkompetens att såga vissa detaljer. En annan sak är att personalen alltid ska använda modeller i plast runt det som dom sågar för säkrare sågning.

VD, Folke Sandkvist, tycker att det är tråkigt att personal skadats på företaget men säger också att de gör allt för att förhindra skador. Han säger också att det är svårt att helt komma bort från skaderisker på företaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista