Landslaget nästa för Sebastian Larsson

Eskilstunas fotbollstalang, Sebastian Larsson, som spelar med Birmingham City i England, kan kanske ta en plats i a-landslaget. Ledningen för landslaget har kontaktat 21-åringen inför EM-kvalet. Roland Andersson på Svenska fotbollförbundet kontaktade Larsson för en vecka sedan och på tisdagskvällen spelade han sin första match sedan samtalet.

Det hella skedde när Birmingham mötte Sunderland hemma på St Andrews.

- Det känns jätteinspirerande att de visar intresse. Landslaget är ju en dröm man haft sedan man var en liten kille, så det känns jättekul, säger Sebastian Larsson.

Sebastian Larsson rekryterades till Arsenal när han var 16 år och spelade flera år med klubben, men nyligen gick han över till Birmingham City där han gjort bra ifrån sig. 

Enligt den engelska nyhetsbyrån PA skrev han på för drygt 13 miljoner, vilket betyder att han enligt bedömare är en av de bäst betalda svenska fotbollsproffsen utomlands.

Larsson har de senaste åren spelat i U-21-landslaget och nu kan han vara på väg in i a-landslaget.

Fakta: Sebastian Larsson

Ålder: 21 år.

Bor: Lägenhet i centrala Birmingham.

Familj: Flickvännen Stina, mamma, pappa och en bror.

Fritid: ”Umgås med flickvännen och kompisar. Jag brukar spela en del golf och tennis med de i laget också”.

Klubbar: Eskilstuna City, IFK Eskilstuna, Arsenal, Birmingham.

Landskamper: 12 U 21.

Aktuell: Fotbollsspelare i Birmingham

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista