Många evenemang inför melodifestivalen

Nästa vecka blir det melodifestivalvecka i Nyköping. Andra chansen kommer att sändas från Rosvalla den 3 mars och flera är inblandade i olika evenemang hela veckan innan. Några som fått en framträdande roll är eleverna på KY- utbildningen ”Musik och Event”.

Gunilla Carlsson går sista året på utbildningen och hon är glad över att få jobba med ett så stort projekt som melodifestivalen innebär.

- Det är av stor betydelse, absolut, för detta är något man kan lägga till sitt cv sedan när man söker jobb, säger Gunilla Carlsson.

Nästa vecka ska allt funka; varje dag händer det något på Stora torget i Nyköping och som en röd tråd genom allt går de världsrekordförsök som ska göras från att så många som möjligt ska ligga sked till att äta en 340 grams pizza på två minuter.

Enligt Gunilla Carlsson handlar det hela om att märkas och synas i melodifestivalsammanhanget.

Gunilla berättar att hon åker runt till alla deltävlingar för att till exempel prata med de artister som kommer till just andra chansen.

Malin Marcko
malin.marcko@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista