Regionaltåg kommer att stanna i Gnesta

Regionaltåg kommer att stanna i Gnesta från och med augusti, då den nya regionaltågstationen ska vara färdig. Det beskedet ger nu kommunalrådet i Gnesta, moderaten Henric Sörblad. Tidigare har SJ planerat att inte låta några regionaltåg stanna i Gnesta, eftersom man menat att tågen då inte skulle hinna till Stockholm för att passa in i tågtidtabellen.

Men idag har Henric Sörblad haft ett möte med SJ för att diskutera frågan, och den tidigare kritiska Sörblad, säger att han efter dagens möte känner han sig nu hoppfull, och nu så kommer många av tågen, även om inte alla, att stanna i Gnesta. Anledningen till att det inte blir samtliga är att det här skulle påverka restiden i Katrineholm, Flen och Vingåker för mycket, menar Sörblad

SJ, Banverket och Länstrafiken Sörmland ska nu titta på vilka tåg som kommer att stanna och på onsdag ska det hela vara klart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista