16-åring körde i diket efter biljakt

En 16-årig Eskilstunabo som rymt med sina föräldrars bil jagades under morgonen av polis på E18. Det slutade med att han körde av vägen och en person fick föras till sjukhus med lättare skador.

Jakten började i Eskilstuna och slutade i Västerås där 16-åringen körde av vägen när han försökte köra om en polisbil. Det satt tre personer i bilen, en av dem fick lättare skador och fick föras till sjukhus.

16-åringen var sen tidigare anmäld försvunnen, men sågs i morse när han tankade i Fröslunda. Sörmlandspolisen tog upp jakten. När 16-åringen korsade Kvicksundsbron tog polisen i Västmanland över.

– Det gick fort när de kom in i Västmanland, för jag hörde att vakthavande där sade att man skulle sluta med efterföljandet och ta ut avståndet för att inte killen skulle bli stressad, säger Kenneth Wiklund, vakthavande befäl på polisen i Eskilstuna, till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista