Försäkrad bara under skoltid

När kommunerna köper in försäkringar för skolbarnen, så väljer vissa kommuner att försäkra bara under skoltiden och alltså inte under till exempel sportlov och helger. I Sörmland är det fyra kommuner som har valt att bara försäkra barnen under skoltid - Katrineholm, Nyköping, Strängnäs och Trosa

Carita Lindborg jobbar på Konsumenternas försäkringsbyrå, som är rådgivare när det gäller försäkringar. Hon säger att föräldrar ska tänka på att kommunens försäkringar, oavsett om den gäller dygnet runt eller bara när barnen är i skolan, så gäller försäkringen bara för olyckfall. Carita Lindborg menar att ett barn även behöver försäkring för sjukdom.

De vanligaste barnförsäkringarna som finns kostar mellan 1075 och 2200 per år.  

Stig Bernberg, säkerhetssamordnare i Katrineholm, säger att det själklart har betydelse vad försäkringarna kostar. Priset på en försäkring på heltid är tre och en halv gång högre än den försäkringen som Katrineholms kommun har nu.

Hanna Bromö
hanna.bromo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista