Oklart var Nyköpings Hockey ska spela

På onsdagen var det fortfarande oklart var Nyköpings hockey ska spela sin nästa match i playoff till kvalserien för elitserien i ishockey. Rosvallahallen är redan är bokad för Melodifestivalen på lördag. På onsdagen pågick förhandlingar om hur det hela ska lösas.

I nuläget är alternativen att antingen spela i en annan hall, eller skjuta på matchen till på söndag. Men enligt Peter Persson på Nyköpings Hockey kan det bli svårt att ändra tid eftersom tv-programtablåerna för hockeyn redan är lagda.

För att få flytta matchen till en annan hall krävs det dispens från Hockeyförbundet.

Melodifestivalen bokades in för ett halvår sen, och då hade man enligt Rosvallahallen inte en tanke på att Nyköpings Hockey skulle nå fram till Playoff.

Att det skulle bli en krock har Nyköpings Hockey vetat om under ett par veckors tid, men det är först under den senaste veckan som man har tagit itu med problemet enligt Peter Persson på Nyköpings Hockey.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista