Tre Mdh-studenter avstängda efter fusk

Tre studenter vid Mälardalens högskola har stängts av efter avslöjande om fusk. Bland annat har en manlig student i Västerås har fuskat genom att lämna in en rapport som andra studenter skrivit.

Den manliga studenten har erkänt att han tog bort de namn som fanns på framsidan av rapporten och istället skrev dit sitt eget. Diciplinnämnden har beslutat att stänga av mannen i två månader.

Även en kvinnlig student från Linköping stängs av i två månader, efter att hon tagit med sig otillåtna hjälpmedel till en tentamen, Kvinnan tog bland annat med sig föreläsningsanteckningar. Kvinnan hävdar att hon inte hann läsa igenom anvisningarna för vilja hjälpmedel hon fick ha med sig, men säger också att hon inte hade någon hjälp av anteckningarna.

Även en kvinnlig student från Eskilstuna stängs av, då i en månad. Hon har lämnat in en hemtentamen med direkta citat från Internet, men utan källhänvisning. Disciplinnämnden anser att kvinnan försökt vilseleda högskolan att hon själv skrivit citaten. Kvinnan menar att det är högskolans fel att hon fuskat, eftersom hon inte fått information hur källor ska anges.

När en elev blir avstängd får han eller hon inte delta i undervisning, prov eller annan verksamhet inom Mälardalens högskola.

Anna Holm
anna.holm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista