Krav på Leijonborgs avgång

Det kommer nu krav på att folkpartiledaren Lars Leijonborg bör avgå. Tre partidistrikt, Dalarna, Västerbotten och Blekinge, har meddelat valberedningen att de anser att det är dags att utse en ny ledare för partiet. Partidistriktet i Sörmland tar ställning under lördagen, men redan nu säger folkpartiets oppositionsråd och gruppledare i Katrineholm, Eva Callhammar, att hon tycker att Lejonborg borde avgå.

– Jag tror också att vi behöver en ny ledare. Han har gjort ett bra jobb under tio år, men jag tror att vi behöver en ny kraft som kan driva oss framåt, säger Eva Callhammar.

Enligt partidistriktet i Blekinge bör folkpartiets ledning förnyas med ett nytt ledarskap och kanske också en ny inriktning på politiken.

Folkpartiet i Sörmland kommer att ha ett länsförbundsmöte under lördagen och väntas ta ställning i frågan om Lejonborgs avgång. Innan dess vill partiet inte ge någon kommentar.

Vad hade Lejonborg för ansvar för det dåliga valresultatet?

- Jag tycker inte att han personligen hade det så mycket, men skandalen bidrog till att vi gick ner. Reinfeldt gick hem i TV-rutan vilket bidrog till vår nedgång. Det visar hur viktigt det är att gå hem i TV-rutan med sitt budskap och det tycker jag att Lejonborg inte gör, säger Eva Callhammar.

Nina Mittjas
nina.mittjas@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista