Största förskolesatsningen på 30 år

800 nya förskoleplatser i Eskilstuna fram till år 2009 är kommunens plan för att möta det stora behov som idag finns. Och genom att satsningen är så stor har man också andra möjligheter att bygga en modern förskola för 2000-talet. Det menar förskolechefen Lisbeth Ehrstrand.

Satsningen innebär i första hand fyra nya förskolor, och tillbyggnader till flera andra. Fram till 2009 räknar man med att det ska ge 800 nya platser. Och det behövs, idag har kommunen ofta svårt att hålla barnomsorgsgarantin på fyra månader och föräldrar får ofta nöja sig med en förskola som inte ligger i närområdet.  Den första nya förskolan är Djurgården som öppnar i mitten av augusti. Då är det tänkt att avdelningarna tas bort och ersätts med hemvister. I dag jobbar oftast tre pedagoger med ett 20 tal barn, i hemvisterna kommer i stället sex pedagoger ha omkring 35 barn.

                                                      Reporter Anders Molin

                                                      anders.molin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista