Nedläggning av tandvård i småorter upprör

Idag så kommer reaktionerna på gårdagens beslut i Landstinget om att lägga ned flera folktandläkarmottagingar på mindre orter i Sörmland.
Som vi berättade igår så berörs klinikerna i Björkvik, Vagnhärad, Högsjö och Ärla. Samtliga patienter vid klinikerna kommer att erbjudas vård vid andra mottagningar. Orsaken till nedläggningarna är svårigheter att bemanna mottagningarna, vilket gör att Landstinget koncentrerar resurserna: - Det försvinner bara mer och mer från byn, istället samlar man allt inne i stan. Det tycker jag är synd, säger Susanne Ceylon som bor i Ärla utanför Eskilstuna. Många tycker att det är främst synd om de äldre som kanske inte kan göra det så enkelt för sig att ta sig in till stan. De måste passa bussar ooch så vidare. - Det är synd att man ska behöva locka in så mycket folk från landsorten in till stan. Stan är ju inte sirekt anpassad till att köra bil i heller, och när man nu har en fungerande tandvård här ute på landet, så är det inte bra, tycker Leif Nilsson, som också bor i Ärla.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".