Ödesmatch för Guif mot Västerås

På onsdagskvällen spelar Guif ödesmatch mot IVH Västerås i kvalet till elitserien. Laget tar emot Västerås hemma i sporthallen i Eskilstuna.
– Det är inledningen på matchen som avgör, säger de båda tränarna inför matchen, Kent Andersson och Carlo Galuzzi.

Vinner Guif är laget kvar i elitserien, men förlorar man så flyttas laget ner till allsvenskan och Västerås blir då nytt lag i elitserien.

– Det är inledningen på matchen som avgör, vilket lag som kan få till försvarsspel och kontring. Det är också de taktiska bitarna, hur man formerar laget och hur man tätar till bakåt. Vi behöver lite enklare spel än senast, säger tränaren i Guif, Kent Andersson. 

Guif vann första kvalmatchen med 38-19 och det såg då ut som om det skulle bli en promenadseger för Eskilstunalaget, men i returen i måndags tycktes det som om Guif underskattade ett hungrigt Västerås. Guif förlorade matchen med 25-24 inför snopna Eskilstunabor i i Västeråshallen.

– Det gäller att få ordning på försvarsspelet och målvaktsspelet. Inledningen är helt avgörande, säger Carlo Galuzzi, tränare i IVH Västerås.

Hur ser du på att Guif har hemmaplan – du är inte orolig?

– Nej, faktiskt inte. Jag inspireras av att spela inför mycket folk. Det är klart att Guif är starka hemma, men det får vi ändra på ikväll.

Hur mycket är psykologi i det här?

– Det psykologiska och mentala har stor betydelse ikväll, säger Carlo Galuzzi, tränare i IVH Västerås.

Hur är det med självförtroende i Guif, Kent Andersson?

– Det är klart att det varit upp och ner med det under säsongen, men vi har knutit näven och det känns som om vi är på gång och det är många som har en stor revanschlust. Det gäller att visa musklerna i kväll.

Fredrik Blomberg
fredrik.blomberg@sr.se

Åsa Stöckel
asa.stockel@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista