Ryanair lägger ner flyglinjer från Skavsta

Bristande lönsamhet leder till att Ryanair slutar flyga från Skavsta till Bryssel och ytterligare två destinationer. Samtidigt öppnar bolaget trafik på tre nya linjer. Förutom Bryssellinjen kommer Ryanair också att sluta flyga till Kaunas i Litauen och till polska Gdansk.

-Vi går kontinuerligt igenom hur våra flyglinjer utvecklas och vi har nu kommit fram till att lönsamheten och beläggningen är för svag på de linjer som vi nu beslutat lägga ned, säger Ryanairs Nordenchef Wilhelm Hamilton till TT.

Konkurrensen om passagerarna är stenhård mellan Stockholm och Bryssel och det gäller inte minst kampen om affärsresenärerna. SAS flyger från Arlanda och SN Brussels flyger från Bromma.

Ryanair har länge talat om Östeuropa som en tillväxtmarknad från Skavsta. Men efter beslutet att lägga ner Gdansk- och Kaunaslinjerna är det bara Rigalinjen kvar.

-Det har inte riktigt fungerat så bra som vi hoppats på när det gäller Gdansk och Kaunas. Men vi har inte övergivit vår tro på Östeeuropa från Skavsta utan överväger just nu olika alternativ, säger Wilhelm Hamilton.

Inför sommaren drar Ryanair igång tre nya linjer till Sydeuropa. I maj börjar bolaget flyga på Venedig, Sardinien och Marseille.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista