Cykelpool ska få fler att röra på sig

För att få fler barn att cykla och ut och röra på sig, så får nu barnen på Djurgårdsskolan och Lundbyskolan i Eskilstuna tillgång till varsin cykelpool. Tanken är att de som inte har egen cykel ska kunna låna en, för att till exempel åka på cykelutflykter under skoltid. I projektet ingår även att man ska göra bättre cykelvägar för att öka barnens säkerhet.

- Tanken är att de ska komma igång och röra sig, att det ska bli naturligt att gå och cykla, säger Ann Gustafsson på stadsbyggnadsförvaltningen i Eskilstuna kommun är ansvarig för projektet.

Trafikundervisning ingår även i projektet berättar Ann Gustafsson.

Med fem juniorcyklar och en vuxencykel, så är tanken att de som inte har egen cykel, ska kunna låna en, för att till exempel åka på cykelutflykter under skoltid. Tidigare har Tunafors skola och Skogsängsskolan fått cykelpooler, något som enligt projektledaren Ann Gustafsson, fungerat mycket bra.

Nina Mittjas
nina.mittjas@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista