Satsning för att rusta upp väntrum

Landstinget i Sörmland ska nu satsa en miljon kronor på att förbättra väntrummen på sjukhusen för att de ska bli bättre för patienterna och man har inspirerats av andra landsting. Hanna-Lena Sandeberg som sitter i väntrummet på Mälarsjukhuset säger att hon tycker att det kan bli bättre.

- Lite mer växter, mer färg och klassisk musik istället för tv, säger Hanna-Lena Sandeberg att hon vill se i väntrummen.

Landstinget kommer framför allt satsa på att förbättra informationen till patienterna, det säger informationschefen på Mälarsjukhuset Maria Karlsson.

- Vi ska hjälpa verksamheterna att se över sina väntrum och få riktlinjer för vilken information som ska finnas, säger Maria Karlsson.

Att det framförallt är informationen som ska bli bättre i landstingets väntrum tycker Hanna-Lena Sandeberg som sitter i väntrummet på Mälarsjukhuset är bra.

Jenny Lindström och Cecilia Sobocki
jenny.lindström@sr.se
cecilia.sobocki@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".