"Jag beklagar att Lejonborg avgår"

Folkpartiets partiledare Lars Leijonborg meddelar att han avgår vid partiets landsmöte i september. Diskussionerna om Lejonborg har varit heta den senaste tiden och flera distrikt har krävt hans avgång.
– Jag beklagar det därför att jag hela tiden stöttat ett omval av Leijonborg. Det mediala trycket har varit stort när flera länsförbund gått ut och öppet uttalat sitt motstånd så har ju Lejonborg utsatts för hård press, säger Liselott Hagberg, ordförande för folkpartiet i Sörmland.

Däremot har Eva Callhammar, gruppledare för folkpartiet i Katrineholm, krävt hans avgång. Hon sa i våra nyheter för någon vecka sedan att det behövs en förnyelse av partiet.

- Skandalen i valrörelsen har påverkat många folkpartister. Man har kopplat ihop Lejonborg med den händelsen även om han själv sagt att han inte kände till något, säger Liselott Hagberg, ordförande för folkpartiet i Sörmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista