Prishöjning av el får kraftiga protester

Trosabygdens bostäder vägrar att acceptera den 20 procentiga prishöjning på fjärrvärme i Trosa och Vagnhärad som SR Sörmland rapporterade om på torsdagen. Det säger Trosabygdens ordförande Sören Pettersson.
Trosa och Vagnhäradsbor är de som betalar klart mest för fjärrvärme i Sörmland. Trots det sa på torsdagen Trosa närvärme att de tänker höja priset med upp till 20 procent från och med den 1 januari. För den som bor i en tvåa på 70 kvadratmeter betyder det cirka 1.600 kronor mer i värmekostnad nästa år. Trosa närvärme sa också att prishöjningen inte är förhandlingsbar. På torsdagen sa Lars Hellsing, marknadschef på Trosa närvärme, så här om prishöjning: Men efter att Trobo vägrat acceptera höjningen, mjuknar nu Lars Hellsing. Han vill inte låta sig intervjuas på band, men säger till Sveriges Radio Sörmland att han förstår Trobos starka reaktioner och att han tror att Trosa närvärme och Trobo kommer att nå varandra.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".