Områdeschefer träffas men kritiken fortsatt tillbakavisad

Eskilstuna kommun tillbakavisar den kritik som en grupp socialsekreterare riktat mot arbetsmarknads- och familjeförvaltningen i ett anonymt brev. På tisdagen ska alla berörda chefer träffas för att diskutera de frågor och påståenden som finns i brevet.

I brevet kritiserade socialsekreterarna bland annat den drygt ett år gamla omorganisationen och de skrev även att lagar bryts och att människor i behov av kommunens hjälp dör.

Men nu tillbakavisar alltså Eskilstuna kommun kritiken som de kallar orättvis. Kerstin Eriksson och David Schanser-Larsen är områdeschefer på arbetsmarknads- och familjeförvaltningen och de håller med om att omorganisationen av förvaltningen inte fungerat helt friktionsfritt men att arbetet hela tiden gått framåt.

Socialsekreterarnas påståenden om att personer dött på grund av att de inte fått nödvändig vård uppfattar de som extra allvarlig och menar att om detta hänt måste det omedelbart rapporteras.

Förvaltningsledningen medger att omorganisationen av förvaltningen varit tuff och att det inneburit mycket stress för personalen men att de nu ska anställa nya vikarier på vissa enheter för att minska personalens arbetsbörda.

Nina Mittjas
nina.mittjas@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista