mp och v sa nej till slutbud från s i Gnesta

Miljöpartiet och vänsterpartiet i Gnesta har tackat nej till ett bud från socialdemokraterna. Det säger Gert Nilsson, socialdemokraterna till Sveriges Radio Sörmland.
- De fick inte det inflytande de ville ha. De fick inte de poster de ville ha i de olika nämnderna. (mp) ville ha ett halvt kommunalråd och (v) ville ha ordförandeposten i barn- och ungdom. Kommunalrådsposten skulle öka de politiska kostnaderna. Vi gick med på att partierna skulle dela på vice ordförandeposterna i nämnderna, men de ville mer, säger Roland Blomgren ordförande i förhandlingsruppen (s). Minoritetsstyre Efter en månad är det fortfarande oklart hur Gnesta ska styras. Efter valet har (mp) haft en vågmästarroll och partiet har förhandlat med båda sidor för att komma fram till en uppgörelse. Efter att (mp) nu tackat nej till socialdemokraternas slutbud ska socialdemokraterna förhandla med de borgerliga partierna. Kommer de överens betyder det att socialdemokraterna kan komma att styra i minoritet och söka stöd hos de borgerliga partierna i fullmäktige. Tanken som (s) har är att göra upp med de borgerliga partierna om framförallt ekonomin och försöka komma överens om en skattehöjning. Kommunen går med kraftiga underskott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".