Sävo säljs när (mp) röstar ja

Det blir med stor sannolikhet ett ja till att sälja Nyköping kommuns skärgårdsfastigheter på ön Sävö när kommunfullmäktige röstar om det på tisdag. Miljöpartiet har kommit fram till att de kommer att rösta för en försäljning.

Lena Stammel miljöpartist i Nyköping, säger att man nu ska se till att sälja till någon som kommer att bedriva verksamhet på ön:
– Vi försöker säkerställa att det blir en öppen verksamhet så att allmänheten har tillträde. Men det är marknaden som styr.

Miljöpartiet i Nyköping har alltså bestämt sig för att rösta för en försäljning av fastigheten på Sävö där det fram tills nyligen drivits en krog och där basen funnits för en båttaxi.

Motståndet mot försäljningen har varit stort och rädslan för att ön nu blir mindre tillgänglig för allmänheten är stor. På ön finns ett naturreservat och Sörmlandsleden går också där.

LRF och Sörmlands Skärgårdsintresseförening har föreslagit att man ska detaljplanelägga området så att man så långt det är möjligt ser till att det bedrivs verksamhet på Sävö. Detta för att kunna utveckla skärgården även för den bofasta befolkningen.

Malin Marcko

malin.marcko@sr.se