Fp:s sörmlandsdistikt stöder Ullenhag

Allt fler partidistrikt ställer sig bakom skolminister Jan Björklund som ny folkpartiledare. Men under måndagskvällen så bestämde sig Sörmlandsdistriktet för att ge sitt stöd till partisekreteraren Erik Ullenhag och som vice ordföranden, rekommenderar styrelsen för länsföreningen i Södermanland sina lokalföreningar att rösta för EU-minister Cecilia Malmström och Jan Björklund.

Minst fyra partidistrikt har hittills ställt sig bakom Björklund som ny partiiledare. Bland dem finns det näst största, Skåne.

Skaraborgs läns distrikt sällade sig på måndagskvällen däremot till dem som vill ha favorittippade Björklund som ny partiordförande. Som första vice ordförande enades distriktet om Cecilia Malmström. Linnea Darell, Östergötland, nominerades som andra vice ordförande.

I länsförbundet Skåne, som är det största partidistriktet efter Stockholm, har en enig styrelse ställt sig bakom Björklund.

-Vi vill behålla den linje som folkpartiet drivit de senaste åren, med ordning och reda och att ställa krav, säger Anders Albäck, ordförande i länsförbundets arbetsutskott till TT.

Länsförbundet i Bohuslän hade nomineringsmöte i helgen. Mötet tog till slut ställning för att nominera Björklund. EU-minister Cecilia Malmström och integrationsminister Nyamko Sabuni nominerades till posterna som förste vice respektive andre vice ordförande. Sabuni vann mot riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson efter omröstning.

De 25 länsförbunden har fram till den 25 maj på sig att nominera partiledarkandidater till partiets valberedning. De flesta tar ställning den sista veckan.