"IFK har bra ekonomi"

Fotbollsklubben IFK Eskilstuna har en bra ekonomi, det säger fotbollsansvarige i klubben Percy Hagberg. Uppgifter i lokaltidningarna de senaste dagarna har gett en annan bild, om turbulens i styrelsen och en ekonomi i gungning, men det tillbakavisar alltså av Percy Hagberg.

IFK Eskilstuna hade årsmöte för en dryg månad sen och valde då ny styrelse, men den här veckan meddelades att ordförande Kjell Strandtoft tar time out på grund av personliga skäl.

Ungefär samtidigt fick sportchefen Mikael Jönsson sluta och tidningarna Folket och Eskilstuna-Kuriren har hänvisat till olika källor, som säger att det ekonomiska läget är dåligt i klubben.

En av källorna är den nytillträdde ordförande, Björn Barkman, som just nu är utomlands på semester, men som i en intervju i fredagens Eskilstuna-Kuriren säger att ”Ekonomin i IFK är inte bra”, alltså tvärtemot den uppfattning som Percy Hagberg har. Men att de har olika syn på det ekonomiska läget menar Hagberg beror just på att Björn Barkman befinner sig utomlands.

– Han var inte med på senaste styrelsemötet och han har inte sett senaste månadsrapporten, så han vet inte det.

Det har också spekulerats i att klubbens nya tränare, Pascal Simpson, skulle kosta mer än vad IFK har råd med. Percy Hagberg vill inte säga hur mycket Simpson kostar, men säger att det inte är för mycket.

– Det är en rimlig kostnad för klubben. Det är en duktig tränare, som har stora möjligheter att skapa något riktigt bra i Eskilstuna, så han är värd varenda krona.

Sveriges Radio Sörmland har försökt att nå tillfällige ordföranden i klubben, utan resultat.

 Cecilia Sobocki
cecilia.sobocki@sr.se