Polis på plats vid Syndikalistmöte

Mötet mellan Syndikalisterna och Strängnäs kommun ledde idag till att polis bevakade kommunhuset. Det var efter att syndikalisterna träffat kommunens representanter för att förhandla om lönerna för fem av sina medlemmar, som Per Hellgren menar att polisen dök upp.

Kommunen vägrade enligt syndikalisterna att förhandla med dem, och man hade innan mötet hotat om stridsåtgärder om det blev så, med en möjlig strejk utanför kommunhuset. Det är något som Per Hellgren misstänker kan vara orsaken till att polisen bevakade mötet.

– Det är ett allvarligt hot mot våra fackliga rättigheter.

Att polis fanns på plats bekräftas av vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen, som också bekräftar att polisen tog bilder. Anledningen är enligt polisen att man trodde att mötet skulle kunna innebära oroligheter.

Enligt Per Hellgren har hans fackliga engagemang även lett till att han nu stängts av från sitt jobb på Thomasbadet i Strängnäs.

– De har avstängt mig med omedelbar verkan och tagit ifrån mig mina nycklar till jobbet. Sen ämnar de avskeda mig, bara på grund av att jag satt upp en skämtteckning på vår fackliga anslagstavla. Det var en satirisk bild över vår kommunchef. Det borde rimligtvis gå under yttrandefrihet. Det är vansinne.

Personalchefen i Strängnäs kommun, Benny Berglund, bekräftar att Per Hellgren är avstängd från sitt jobb, men vill inte berätta om anledningen.

 Klara Johansson
klara.johansson@sr.se