El och vatten krav på fritidshus

Trots att det är dyrare än någonsin att köpa fritidshus, så är allt fler sörmlänningar intresserade av att skaffa ett. Det menar Anders Holmkvist på Skandiamäklarna i Eskilstuna. Men spekulanterna har också blivit allt kräsnare, och det som tidigare dög för de flesta, går inte längre hem i samma utsträckning. Det man nu är ute efter är framför allt bekvämlighet.

– En spartansk stuga säljer inte i dag, man ska kunna gå på toaletten och kunna duscha, säger Anders Holmkvist, fastighetsmäklare på Skandiamäklarna i Eskilstuna.
De vi möter på stan i Eskilstuna instämmer i att det är viktigt med just modern bekvämlighet när man funderar på att skaffa fritidshus.
Maria Kristenssen och Ali Khalid säger att de vill ha rinnande vatten och el om de skaffar fritidshus. Men de har inte råd att köpa hus just nu.
För många verkar det vara just en fråga om pengar när det gäller att skaffa fritidshus eller inte. Och för dem som tycker det är dyrt nu, lär det knappast ljusna.

Priserna tros fortsätta stiga med uppemot tio procent bara de kommande månaderna, enligt en undersökning från Skandiamäklarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".