Ny tränarduo i Guif - Janne Ekman tillbaka

Det är nu klart vilka som ska träna Guif:s a-lag nästa säsong. Det blir tidigare assisterande tränaren Kristján Andrésson, som blir huvudtränare. Assisterande tränare och målvaktstränare blir tidigare Guifspelaren och målvakten Janne Ekman, som den gågna säsongen spelat för Hammarby.

– Det känns väldigt inspirerande. Jag har ju spelat i Guif i många år och sedan har jag haft de flesta av spelarna som elever på skolan när jag jobbade på idrottsprogrammet på Rekarnegymnasiet. Jag känner att jag har mycket att tillföra och dela med mig till de unga spelarna.  

Det låter som att Guif har stora förväntningar på målvaktssidan?

– Det är något som är eftersatt generellt sett i alla handbollsföreningar. Det är ett stort steg för Guif och de målvakter som kan få hjälp.

Vad krävs för att stärka Guif till bättre resultat den kommande säsongen?

– Det är väl att inte ha en svacka på våren som man haft de två senaste säsongerna. Annars tror jag på den unga spelartruppen. Det finns stor potential.

Även spelarna i guif är, enligt Jimmy Jansson i spelarrådet, positiva till de nya tränarna. Och så här säger den nye huvudtränaren Kristján Andrésson om det blivande samarbetet med Janne Ekman.

– Jag hoppas att det blir bra. Janne är en bra kille och som jag spelat med och haft som lärare i skolan. Jag har fullt förtroende för honom. Det här ska bli väldigt kul.

Sportchef i Guif blir Pontus Järleskog, som även tidigare satt i styrelsen. Han säger till Sveriges Radio Sörmland att man nu ska satsa på att utveckla det unga laget, så att resultaten kan komma på sikt.

Ingela Martinsgård
ingela.martinsgard@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".