Skattekontoret i Katrineholm bantas

Skatteverket ska koncentrera sin handläggning och utredningsverksamhet till 66 kontor på 45 orter i landet. Samtidigt planeras för nya mindre servicekontor där privatpersoner och företag kan få hjälp med sina ärenden. Det kommer att ske i samverkan med Försäkringskassan och andra myndigheter. I Sörmland kommer ett nytt servicekontor att öppna i Trosa, medan kontoret i Katrineholm ska bli mindre.

Dagens elva anställda ska i fortsättningen bara vara en till tre personer. De som får lämna Katrineholm kommer dock att erbjudas arbete på något av de andra kontoren i Sörmland.

Inga personalneddragningar planeras i samband med förändringen. Sammantaget kommer Skatteverket i framtiden att finnas representerat på minst lika många orter som dagens 113.

Drygt 1300 anställda av 11 000 anställda kommer att få arbete på nya orter. Förändringarna sker successivt och ska vara fullt genomförda år 2012.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".