Statoil lovar leverans av miljöbränsle

Statoil lovar att dom ska leverera miljövänligare alkylatbensin till sina sjömackar även i sommar. Vi har tidigare berättat att Statoilanslutna sjömackar ännu inte fått något besked om dom får några leveranser av alkylatbensin den här sommaren, och ett par mackar slutar nu sälja alkylat på grund av leveransproblemen.

– Det finns möjlighet att beställa hem alkylatbensin. Vi kommer att se till att vi kan leverera. Det säger Helena Fornstedt som är informationsdirektör på Statoils huvudkontor.
SR Sörmland har ringt till nio statoilanslutna sjömackar i Stockholms och Sörmlands län och bara två av dem kunde säkert säga att de kommer att sälja det miljövänligare alkylatbränset i sommar - de övriga var osäkra eftersom de ännu inte fått något besked inför sommaren.
Ett par mackägare, på Bullandö och Kymendö, säger att de tröttnat på Statoils osäkra leveranser och kommer därför inte längre ha alkylat i sitt sina pumpar.

Per Thyrén
per.thyren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista