Rättegång om dödsskjutningen

På måndagen inleddes rättegången mot den 28-årige man som är misstänkt för att ha mördat en annan man på tågstationen i Nyköping

”När kommer honan tillbaka till hanen. Du är det bästa som hänt mig om det inte blir så att honan kommer tillbaka till hanen så hoppas jag vi förblir vänner - puss”.

Så skrev den 27-årige mannen från Bålsta till sin före detta flickvän dagarna innan han sköt hennes nya pojkvän på stationen i Nyköping.

Under hela redogörelsen för tiden fram till dödsskjutningen i Nyköpings tingsrätt så sitter den välklippta 27-åringen och tittar lugnt ner i bordet - men då texten i sms:et läses upp ser han märkbart förlägen ut och döljer ansiktet i händerna.

Det var den 14 februari som 27-åringen tog med sig geväret han köpt och en flaska whiskey och följde efter sin rival på tåget från Stockholm till Nyköping för att sen skjuta 33-åringen på perrongen.

Då hade det varit slut mellan 27-åringen och flickvännen i en månad och hon hade talat om för honom att hon blivit tillsammans med en av sina handledare som hon hade på sin praktikplats på Nyköpings psykriatiska klinik.

27-åringen hade tidigare under förhållandet inte visat sig svartsjuk, men fått diagnosen paranoid personlighetsstörning.

Åklagaren vill att 27-åringen döms till mord och grovt vapen brott och 27 åringen erkänner uppsåtligt dödand och grovt vapenbrott.

Malin Marcko
malin.marcko@sr.se