Niklas Johansson får anbud från Skåne

Niklas Johansson är på jakt efter en ny handbollsklubb och säger sig ha fått ett anbud från ett skånskt lag. Den landslagsmeriterade vänsternian är på väg bort från Guif och sade till onsdagens Eskilstuna-Kuriren att han ”har anbud från Spanien och andra länder. Men även från ett svenskt lag”.

Men det handlar inte om IFK Trelleborg eller O/V Helsingborg: – Inget av de lagen faktiskt, men det är rätt landskap. Mer säger jag inte, sade Johansson.

Samtidigt meddelade ett av de andra Skånelagen, Ystads IF, på onsdagen att man har gjort klart med en ny vänsternia. Men det handlar om Björn Grön från Redbergslid.

– Jag har inte klart med någon ny klubb just nu, sade Johansson.

Niklas Johansson var med i VM-truppen 2001, har gjort 39 landskamper, spelat SM-final med Guif mot Redbergslid och har klipp i skottet och spänst i hoppet.

Han är ursprungligen från Stockholm och flyttade från Polisen/Söder till Guif. 29-åringen har även hunnit med en proffssejour i Santander och var nyligen utlånad till spanska Darien Logrono med uppgift att rädda laget kvar i högsta ligan.