Oväntade utgifter avgjorde skattehöjning

Det var oväntade utgifter som tvingade fram en skattehöjning på 50 öre i Eskilstuna. Det var utvecklingen de senaste två-tre veckorna som var avgörande för socialdemokraternas och vänsterpartiets besked att höja skatten. Det skriver Eskilstuna-Kuriren.
Dessutom hade kommunen räknat fel på sina ränteinkomster på de internlån som kommunen har till de kommunala bolagen. Plötsligt fattades pengar. Det var på fredagen som Sveriges Radio Sörmland rapporterade om skattehöjningen. Den politiska majoriteten räknar med att den ska ge intäkter på 55 miljoner kronor. Alternativet är nedskärningar, enligt (s) och (v). Moderaterna kritiserade på fredagen den politiska majoriteten och hävdade att den inte sade något om skattehöjning i valrörelsen. Moderaterna är emot en skattehöjning, som man menar driver upp lönekraven. Dessutom riskerar de som lever på marginalen att tvingas gå till socialen för att få pengar, sade bland andra partiets ekonomiske talesman Gunnar Dickfeldt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".