Värdetransport nära rånas - poliser skadade

Två poliser skadades lindrigt i samand med att tre personer försökte råna en värdetransport på riksväg 53 utanför Eskilstuna vid 21-tiden på måndagen. Det uppger polisen.
Värdetransporten var påväg från Västerås till Eskilstuna när rånarna stoppade bilen strax innan rondellen vid Gröndals trafikplats. Rånarna hade automatvapen och var maskerade och försökte ta sig in i Securitasbilen med hjälp av ett skärverktyg, men de misslyckades. Påkörda I samband med att rånarna flydde med sin bil försökte en polispatrull stoppa dem i rondellen, men blev påkörda av rånarna som försvann från platsen i en falskskyltad Passat. Poliserna fördes till sjukhus, men skadades lindrigt och finns nu i sitt hem. Väktarna skadades inte fysiskt. Rånarnas bil hittades brinnande i närheten av Rölagg på vägen mot Råby-Rekarne och polisen misstänker att de flytt med en annan bil därifrån. Rånarna kastade också ut vassa föremål på Riksväg 53 och flera bilister och även en polisbil fick punktering. Intressanta fynd Polisen spanar nu efter sammanlagt tre personer som misstänks för försök till grovt rån. Under tisdagen genomför polisen en teknisk undersökning av värdetransportbilen och de områden som är aktuella i fallet, bland annat platsen där den brinnande bilen påträffades. Där gjorde polisen flera fynd som kan vara intressanta i den fortsatta polisutredningen. Polisen ville på tisdagsmorgonen dock inte säga vad de hittat. De vill också komma i kontakt med allmänheten. De kan ha sett något som kan sättas i samband med händelsen, menar polisen. Rånarna var vid 6-tiden på tisdagen fortfarande på fri fot.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".