Politiker kritisk till lång väntan på vård

Tidigare idag berättade vi om den cancersjuke Sven Lindholm från Eskilstuna, som inte fått träffa läkare, trots att han bad om det för nästa sju månader sedan. Han har inte heller fått resultatet från den röntgen som gjordes i december. Nu säger ansvarig politiker att det hela är oacceptabelt.

– Det är inte acceptabelt, säger Marie-Louise Forslund Mustaniemi, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Sven Lindholm har haft prostatacancer i 3 år och i december tog han kontakt med urologen för att han kände sig sämre. De tog en röntgenbild och sa att han skulle få träffa en läkare senare. Men ännu har ingen hört av sig trots att Sven har ringt 4-5 gånger och påmint personalen. Marie-Louise Forslund Mustaniemi tror att den långa väntetiden är ett misstag från sjukhusets sida.

Sven Lindholm kommer att fortsätta att höra av sig till urologen på Mälarsjukhuset för att försöka få träffa en läkare. Han vill få ett utlåtande om hans värden och resultatet av den röntgenbild som togs i december.

Nina Mittjas
nina.mittjas@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".