Grannar oroas över dragracingbana

De som bor i området Bränn Ekeby utanför Nyköping säger sig nu vara mycket oroade över den dragracingbana som planeras ungefär 500 meter från bostadsområdet.

– Vi är ju oroliga för att vi inte ska få ha den lugn och frid som vi har här ute i skogen. Vi har ju flyttat ut hit bara för att vi ska ha en lugn och skön miljö, säger Rolf Sandström som är en av de som bor i närheten av banan.

Det är Swedick Hot Rod Assosiation-SHRA i Nyköping som har planer på att 500 meter från Rolf Sandströms hus bygga en dragracingbana- alltså en bana där två bilar tävlar om vem som är snabbast. Allt som allt skulle banan bli 1300 meter lång och 100 meter bred.

Idag finns en folkracebana i området- något Nils Erik Andersson redan tycker påverkar livet negativt då man kanske vill sitta utanför sitt hus och ta det lugnt.

I förra veckan beslutade Nyköpings kommunstyrelse att upprätta ett planprogram för området för att bland annat ta reda på vilken påverkan banan skulle ha för miljön och hur mycket den om den blir verklighet kommer att bullra.

Än så länge har kommunen inte kontaktat de boende för deras åsikt om att bli granne med en dragracingbana.

Malin Marcko
malin.marcko@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".