Slutet möjligt för SB Broadband

Runt 300 abonnenter som har SB Broadband som leverantörer kan bli utan bredband inom kort. Anledningen är att SB Broadband är nära konkurs. Bolaget har skulder på runt 1, 6 miljoner som nu ligger hos kronofogden.

Regionförbundet Sörmland var med om att ge just SB Broadband uppdraget att ta fram bredband på landsbygden i länet.
– Vi ser hela det här projektet som ett misslyckande, säger chef för regionförbundet Sörmland Göran Norberg. Han säger också att dom inte hade så mycket kunskaper om företaget när SB Broadband fick uppdraget men att de ändå gjorde rätt utifrån de kunskaper de hade då.

Göran Norberg är missnöjd med att det slutar på det här viset för nu tror han att det är slut. Angående de abonnenter som har SB Broadband som leverantörer tror han att de kommer bli tvungna att söka sig till andra möjligheter att ha bredband som kanske inte fanns när nätet började byggas ut. Så som via mobiltelefon. Samtidigt har Göran Norberg förhoppningar om att det ska finnas något annat företag som vill ta över den teknik som finns.

SB Broadband har vädjat till kommunerna om mer pengar för att kunna fortsätta att leverera bredband men Göran Norberg tror inte på att kommunerna har någon möjlighet att hjälpa till med någon finansiering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".