Resor går som smör i solsken

Just nu går försäljningen av utlandsresor som smör i det solsken som uteblivit här hemma. Helena Fors Thomander är platschef på resebyrån Resecity i Nyköping säger att det är full snurr för resebolagen.

Så gott som alla ospecificerade lite billigare resor är slut men fortfarande finns ett fåtal ordinarie resor att köpa berättar en av försäljarna. I och med det ostadiga vädret vi har här hemma nu är det lätta att drömma sig bort till stränder på Kreta, Mallorca eller Cypern- för det är mest resor till Medelhavet som säljs just nu. Helena Fors Thomander menar att resandet är väder styrt men säger hon det beror kanske inte alltid på just dåligt väder.

– När det är dåligt väder i början av sommaren vill folk resa för att komma bort från det kyliga vädret. När det är en bra början av sommaren så att folk kan sola och bada hemma så vill folk ändå resa för att se något nytt, säger Helena Fors Thomander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".