SKTF anmäler Eskilstuna kommun

Fackföbundet SKTF anmäler nu Eskilstuna kommun till Arbetsdomstolen. Anmälan gäller fallet med den avskedade förre kommunala chefen Claes Bidebo.

Claes Bidebo var enhetschef på Dartoteket -aktivitetscenter i Eskilstuna. Han avstängdes från arbetet utan lön i början av året och blev senare avskedad i samband med att han åtalades för nio fall av bland annat förskingring och trolöshet mot huvudman. Tingsrätten friade Bidebo på sju av åtalspunkterna.

Bidebo nekade till brott och har överklagat tingsrättens dom. Det har också åklagaren gjort som tycker att Bidebo borde fällas på fler punkter.

Fackförbundet SKTF anser att Claes Bidebo har blivit felaktigt avskedad och att det saknades grund för uppsägning. De yrkar därför på att Eskilstuna kommun ska betala ett skadestånd på 150 000 kronor plus kompensation för utebliven lön till Claes Bidebo, både för den tid som han var avstängd och för tiden efter avskedandet och fram till huvudförhandlingen i det här målet.

Totalt handlar det i dag om cirka 320 000 kronor. En siffra som alltså fram till huvudförhandlingen ökar med närmare 28 000 kronor i månaden, vilket motsvarar hans dåvarande månadslön.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".